Wandelen in Telemark

Samenvatting Artikel

Wandelen in Telemark feature image 01

Telemark is een Noors gewest dat zich uitstrekt van de noordelijke Oslofjord tot aan het zuiden van de provincie. Het gebied staat bekend om het bergachtige landschap, de vele meren en rivieren, de levendige cultuur en kunst, en de vele buiten activiteiten. Het landschap van Telemark is zeer veelzijdig; ga een dagje naar het strand en ga de volgende dag het hooggebergte verkennen. Het landschap van Telemark biedt ook enkele mooie klimtochten.

De statige Gaustatoppen

De statige Gaustatoppen is met 1.883 meter boven de zeespiegel een fantastische bestemming voor de hele familie. Op heldere dagen zie je vanaf hier zelfs een zesde van heel Noorwegen! Als je tijdens het wandelen nog iets wilt leren, raden wij je een historische excursie naar Sabotørstien in Rjukan aan.

In Telemark heb je ook onbegrensde wandelmogelijkheden naar Gautefall, Vrådal en Rauland. Van een 2-urige wandeling rond de Bjårvatn in Hjartdal en een familie-uitstapje naar Venelifjell, tot een bergtocht op de Stor-Roan, de op èèn na hoogste top van Fyresdal. Er is zoveel te kiezen!

Telemark landschappen

Telemark heeft een veelzijdig landschap. De ene dag ga je naar het strand en de andere dag ga je het gebergte verkennen. De statige Gaustatoppen is de hoogste berg in de regio Telemark en op een goede dag zie je vanaf hier een zesde van Noorwegen. Telemark biedt onbegrensde wandelmogelijkheden, als jij een wandelaar bent moet je het zeker bezoeken.