Muggen in Noorwegen 

Samenvatting Artikel

Muggen in Noorwegen feature image 01

Heb jij geen zin om op vakantie lastig gevallen te worden door muggen? Dit artikel informeert je over de muggen in Noorwegen en met name over hoe je overlast voorkomt, waar deze insecten voorkomen en hoe vitamine B helpt om niet lastig gevallen te worden door deze insecten.

Muggen: hoe voorkom je overlast?

Scandinavië en muggen is voor sommigen één. Wie een keer een fikse muggenplaag heeft meegemaakt weet wat het is. Toch is de aanwezigheid van deze insecten redelijk voorspelbaar, dus kunnen we ze ook proberen te ontwijken. Wat de hoeveelheid en het jaargetijde betreft is het echter lastig hier goede voorspellingen van te doen, omdat dit per jaar wisselt. Veel heeft te maken met de aanwezigheid van vochtige plekken waar de volwassen insecten hun eieren in hebben gelegd.

Waar komen ze voor?

Dit voorjaar is het op veel plaatsen warm en droog geweest in Noorwegen, hierdoor zijn er dus minder plaatsen waar de larven uit de eieren zijn gekropen. Gunstig toch? De plekken waar van nature meer muggen voorkomen zijn: op plekken met stilstaand water, dat is vooral in moerasrijke gebieden. Zo komen in Noorwegen de meeste muggen voor in Lapland en andere plekken met veel moerassen. Waar muggen een hekel aan hebben is wind. In de kustgebieden en hoger in de bergen komen veel minder muggen voor. Noorwegen is rijk aan kust en bergen, en er is dus gelukkig een ruime keuze aan plekken waar minder muggen voorkomen. Volgens een recentelijke melding zouden de meeste muggen voorkomen in de omgeving van de volgende wateren: Glomma, Lågen, Tyrifjorden, Hurdalssjøen en Nordre Øyern.

Vitamine B

Nog een tip: Er zijn veel muggenmiddeltjes, maar wie niet gestoken wil worden, doet er goed aan het vitamine B-gehalte in het bloed op te voeren. Het is gunstig dit al enige dagen voor de reis preventief in te nemen. Muggen nemen een bepaalde geur waar van je huid en gaan daarvoor op de vlucht.

Wil jij deze Insecten vermijden dan is het verstandig om naar de kustgebieden of hoger in de bergen waar meer wind is te gaan. De wateren die je het best kan vermijden vanwege deze insecten zijn Glomma, Lågen, Tyrifjorden, Hurdalssjøen en Nordre Øyern. Als laatst is het belangrijk dat je vitamine B in neemt voor de reis aangezien dit ervoor zorgt dat je huid een geur aanmaakt die muggen doet vluchten.