Schepen Fjord Line

Samenvatting Artikel

Schepen Fjord Line feature image 01

Met de Fjord Line kun je vanuit Denemarken, Duitsland en Zweden naar Noorwegen. Naast deze overtochten biedt Fjord Line ook speciale reisroutes langs de Noorse fjorden. Om dit alles mogelijk te maken heeft Fjord Line verschillende veerboten. In dit artikel wordt er meer verteld over de schepen van Fjord Line.

MS Stavangerfjord

Met de MS Stavangerfjord ging in 2013 de eerste nieuwe cruiseferry van Fjord Line in de vaart. Dit ongekend comfortabele en milieuvriendelijke schip verzorgt dagelijks overtochten tussen Denemarken en Noorwegen. Rederij Fjord Line gebruikt voor deze cruiseferry het milieuvriendelijke brandstof LNG (Liquified Natural Gas of vloeibaar aardgas). LNG bevat geen zwavel en zware metalen. Ook vermindert het de CO2-uitstoot met wel 30% en de stikstofuitstoot met 92% in vergelijking met de zware olie die meestal wordt gebruikt. Door deze cruciale aanpassingen zijn de milieugevolgen voor deze unieke vaarroutes tot een minimum beperkt.

MS Bergensfjord

Net als het vergelijkbare zusterschip MS Stavangerfjord is de MS Bergensfjord 170 meter lang en heeft het een capaciteit van 1500 passagiers. Op de dekken 8 en 9 bevinden zich de 306 hutten met in totaal 1188 bedden. Met een aanbod dat uiteenloopt van slaapfauteuils en gezellig ingerichte binnen- en buitenhutten tot ruime en exclusief ingerichte suites, is er zeker iets dat aansluit bij jouw wensen en budget.

HSC Fjord Cat

De catamaran HSC Fjord Cat vaart alleen in de zomermaanden en wordt ingezet op het traject Hirtshals – Kristiansand – Hirtshals over het Skagerrak, de zeestraat tussen Denemarken en Noorwegen. De vaartijd bedraagt slechts 2 uur en 15 minuten, waarmee Fjord Line de snelste ferrydienst tussen Denemarken en Noorwegen verzorgt. In het laagseizoen kun je twee keer per dag de oversteek maken, in het hoogseizoen (eind april tot begin september) zelfs drie keer per dag. Zo heb je tussen het Deense en het Noorse vasteland meer reismogelijkheden dan ooit.

MS Oslofjord

De MS Oslofjord vaart dagelijks tussen Strömstad in Zweden en Sandefjord in Noorwegen. De moderne, kleurrijk gerestylede cruiseferry biedt onder meer tal van eetgelegenheden en een grote Tax free shop. De faciliteiten en het comfortabel interieur verzekeren je van een prettige reis.

Voor jou overtocht heb je keuze uit de verschillende schepen. Voor het traject van Denemarken naar Noorwegen is er keuze uit de MS Stavangerfjord, de MS Bergensfjord en in de zomermaanden de HSC Fjord Cat. Voor de overtocht naar Zweden kun je gebruik maken van de De MS Oslofjord.