Noorwegen met de camper en caravan

Samenvatting Artikel

Noorwegen met de camper en caravan feature image 01

Wie Noorwegen vanaf de boot binnenrijdt ervaart het direct: dit land zit vol wisselende landschappen. Zodra je even langs de kust omhoog richting de bergen rijdt, kun je in enkele minuten in een totaal ander landschap rijden. Wie voor het eerst in Noorwegen komt, wordt vaak direct overdonderd door het imposante landschap. Lees hier meer over Noorwegen verkennen met de camper of caravan.

Stoppen en genieten

Na korte tijd zou je al willen stoppen om de omgeving op je in te laten werken. En gelukkig kan dat ook. . De zuidkust waar je net aangekomen bent is al een verkenning waard. Niet voor niets is deze omgeving dé populaire vakantieplek voor de Noren zelf. Met je camper of caravan kun je de leuke witte plaatsjes aan de zuidkust mooi verkennen. Bij de meeste kleinere plaatsjes zet je de camper buiten het stadje, om lopend de omgeving te verkennen.

De bergen in

Maar na de kust liggen de bergen te lonken. De rustige wegen omhoog bieden fraaie uitzichten. Zie je een parkeerplaats, draai dan het stuur maar direct naar rechts. Dan kunnen de snellere weggebruikers omhoog en jij geniet rustig van het landschap. Eigenlijk zijn de parkeerplaatsen langs de weg dé plekken om even rustig koffie te zetten en Noorwegen echt te ervaren, want dit land komt het best tot zijn recht wanneer je het relaxte tempo van de Noren zelf naleeft.

Eindeloos verkennen

Wie heel Noorwegen wil leren kennen heeft wel een paar weken nodig. De ruimte en de mogelijkheden die er zijn, zijn groot. Voor velen die de tijd hebben is de Noordkaap een ultiem reisdoel. Je kunt dan uiteraard de E6 – de hoofdweg naar het noorden –  omhoog nemen, maar voor wie de tijd heeft zijn de alternatieve routes aan te raden. In het noorden is dat bijvoorbeeld Kystriksveien, de provinciale weg langs de kust: 650 kilomter genieten. En zo zit Noorwegen vol met deze avontuurlijke wegen. De toeristische routes vormen één voor één mooie uitdagingen en ze zijn er door het hele land. Goede reis!