Met de camper naar de fjorden

Samenvatting Artikel

Met de camper naar de fjorden feature image 01

De Noorse fjorden trekken erg veel toeristen en dit is logisch. Je komt ze nergens tegen zoals in Noorwegen. Er zijn fjorden in alle soorten en maten, en geen één is hetzelfde. Lees hier meer over de bekendste fjorden in Noorwegen die te bereiken zijn met de camper.

Oslofjord

Vanuit het zuiden is de Oslofjord al een mooi begin: op veel plaatsen zijn leuke strandjes om de fjord aan den lijve te voelen. Met een beetje geluk heb je een privé strandje. Maar wie meer gaat voor de ruige fjorden in het westen zal een stuk het Noorse land door moeten. De tocht alleen al is een feest. Waar het zo mooi is dat je gewoon lekker even wilt stoppen. Op veel parkeerplaatsen bieden lokale bewoners hun producten aan en kun je met een bakje aardbeien naar de volgende plek.

Lysefjord en Geirangerfjord

Rond Stavanger kun je de Lysefjord bekijken. Leuk om te rijden, maar nog leuker om de camper aan de kant te zetten en een tocht over de fjord te maken. Varend op de fjord heb je echt de beste fjord ervaring. Ook is het leuk de fjord met een pontje over te steken. Of als de fietsen mee zijn, dan is het heerlijk om langs de fjord te fietsen. Het toppunt van vrijheid. Nu is het zo dat sommige fjorden door hun populariteit druk geworden zijn. Geiranger is daar een voorbeeld van. Als je de drukte een beetje wilt vermijden, bezoek een fjord dan in de avond en parkeer de camper op een nabijgelegen parkeerplaats, en wandel naar een uitzichtpunt. Het is trouwens altijd leuk om bij een fjord ook een paadje omhoog of langs de fjord te zoeken.

Sognefjord

Ben je op zoek naar de langste fjord? Dan is de Sognefjord dé plek: meer dan 200 kilometer lang en 1.308 meter diep; met de camper kun je er gerust een dagdeel voor uit trekken. Zoek je de fruittuin van Noorwegen? Dan is de Hardangerfjord the place to be.

Noorwegen, het land van de fjorden. Afhankelijk van wat jij zoekt kan je een fjord bezoeken die daar bij past. Noorwegen heeft genoeg Fjorden en alle verschillen van elkaar. Als je deze fjorden uit het lijstje hebt bezocht zijn er nog genoeg andere fjorden die Noorwegen jou te bieden heeft.