Laat je betoveren door Noorwegen!

Samenvatting Artikel

Laat u betoveren door Noorwegen feature image 01

Noorwegen is een land dat bekend staat om de prachtige natuur. Het heeft landschappen van meren, rivieren, bergen bossen, fjorden en meer. Er zijn meer dan 300 nationale parken, deze zijn een paradijs voor toeristen. Noorwegen is ook een perfect land voor het waarnemen van wilde dieren, het is dus perfect voor de natuurliefhebbers.

Waarom Noorwegen?

Een droomvakantie. Velen zullen Noorwegen hoog op het verlanglijstje hebben staan. De natuur, ongekende vrijheid en de gastvrije Noren. Hoe kun je beter dan met je eigen camper of caravan dit prachtige land verkennen? Om te beginnen met het allemansrecht dat je ongekende vrijheid biedt om een mooi plaatsje uit te zoeken om te kamperen, een droom voor individualisten en natuurliefhebbers.

De temperatuur en het weer

Natuurlijk, een punt dat altijd een belangrijke rol speelt bij het kamperen is het weer. Een veel voorkomend vooroordeel is dat het altijd regent in Noorwegen. Tuurlijk, zoals overal in Midden of Noord-Europa kunnen regenachtige zomers plaatsvinden, en de temperaturen kunnen vrij laag liggen, zelfs in juni, juli en augustus. Maar de realiteit is vaak heel anders – vooral voor het zuiden en het westen van Noorwegen. Wekenlange periodes zonder noemenswaardige regenval, en overdag temperaturen rond de 25 graden zijn er eerder regel dan uitzondering. Soms stijgt de thermometer tot zelfs 30 graden.

Schoonheid, vrijheid, zuiverheid en rust – Slechts enkele woorden waar Noorwegen om bekend staat en het zo geliefd maakt maar hiervoor zijn er nog veel meer redenen.