Huttenvakantie in Noorwegen

Samenvatting Artikel

Huttenvakantie in Noorwegen feature image 01

Een huttenvakantie in Noorwegen, die strikt genomen niet onder de categorie “camping” valt, is zowel bij toeristen als de lokale bevolking erg populair. Bij veel Noorse campings kunnen per dag of per week hutten worden gehuurd – perfect voor trekkende kampeerders die een regenachtige dag willen overbruggen. In Noorwegen heb je allerlei soorten hutten van traditionele houten hutten tot luxere hutten met extra’s.

Houten hutten

In Noorwegen zijn er hutten in alle soorten en maten te vinden. Ze hebben echter één ding gemeen: ze zijn enorm knus. Je hebt de traditionele houten hut. Deze zijn voornamelijk ingericht met een kleine keuken, een kamer en een houtkachel. Bij bepaalde hutten is er geen stroom en water, deze beschikken niet over een badkamer en wc. In deze hutten is er een nuttige keuken inrichting en wordt er gekookt op gas. In deze eenvoudige hutten zijn er verder bedden, tafel en stoelen te vinden.

Glamping Hutten

Glamping hutten zijn luxe hutten die worden gebruikt om te verblijven tijdens het kamperen. Deze hutten zijn voorzien van alle gemakken die je in een hotelkamer zou verwachten, zoals comfortabele bedden, stromend water, een badkamer, luxere keukens en verwarming. Glamping heeft vele extra’s en is perfec voor reizigers die het rustieke kampeergevoel willen combineren met wat luxe en extra voorzieningen.

Locaties

Er zijn verschillende plekken in Noorwegen waar verblijven in hutten mogelijk is. Het kan bij de prachtige fjorden, de bergen in het noorden, tot het rustige platteland. Het zuiden is een goede plek voor een huttenvakantie langs de kust. In dit gedeelte van het Noorse landschap geniet je van het uitzicht en de rust. Natuurlijk is het ook mogelijk een rustige huttenvakantie te hebben in het gebergte in het noorden.

Voor welk soort hut je kiest, hangt natuurlijk grotendeels af van je eigen behoeften en van het budget dat je te besteden hebt. Als je houdt van een knusse vakantie en wat nieuws wilt proberen is dit zeker wat voor jou. Noorwegen heeft genoeg prachtige locaties waar jij op huttenvakantie kan gaan, in het zuiden aan de kust of het noorden bij het gebergte.