Havens Fjord Line

Samenvatting Artikel

Havens Fjord Line feature image 01

Fjord Line heeft verschillende havens, waarvan je gebruik maakt voor jouw overtocht naar Noorwegen. Deze zijn voor jou op een rij gezet, daarnaast zijn ook de routes aangegeven zodat jij deze havens makkelijk bereikt en niet hoeft te zoeken.

Hirtshals

Deze Haven beschikt over twee schepen, de MS Stavangerfjord en de MS Bergensfjord. Beide schepen zijn geschikt voor het transporteren van passagiers en voertuigen. De MS Stavangerfjord is een veerboot met een capaciteit van maximaal 1400 passagiers en 400 voertuigen. De MS Bergensfjord heeft een capaciteit van maximaal 1350 passagiers en 400 voertuigen. De haven van Hirtshals is per auto het beste te bereiken via de E39. Zodra je in Hirtshals aankomt, staat de Fjord Line terminal aangegeven.

Kristiansand

De haven van Kristiansand is een van de grootste havens van Noorwegen. Het is gelegen aan de zuidwestelijke kust van Noorwegen, direct aan de Skagerrak. Het is de belangrijkste haven voor de Fjord Line. De Fjord Line biedt drie verschillende boten aan om de reis van Kristiansand naar andere plaatsen in Noorwegen te maken. Deze boten zijn de Fjord Line Stavanger, de Fjord Line Bergen en de Fjord Line Oslo. De Fjord Line terminal is gelegen aan de haven van Kristiansand, in het centrum. Reis je met auto, volg dan de verkeersborden gemarkeerd met Denemarken. De bus terminal en het treinstation is op 50 meter afstand.

Stavanger

Fjord Line heeft twee schepen die de route Stavanger afleggen: de MS Stavangerfjord en de MS Bergensfjord. Beide schepen hebben een capaciteit van maximaal 1.100 passagiers en 260 voertuigen. Het is mogelijk om zowel met de auto als met de trein vanuit Stavanger naar de haven te reizen. Er zijn parkeerplaatsen beschikbaar bij de haven en de treinverbinding vanuit Stavanger naar de haven duurt ongeveer 20 minuten.

Vanuit Sandnes

De MS Bergensfjord biedt veerdiensten van Sandnes naar Bergen. De MS Stavangerfjord biedt veerdiensten van Sandnes naar stavanger en de MS Oslofjord biedt veerdiensten van Sandnes naar Trondheim. Je bereikt de haven door het volgen van de E39 richting Stavanger. Je vervolgt de E39 en neemt de afslag richting Forus Vest. Vervolg de weg en volg de borden richting 509 Tananger Tananger, (DK) Risavika.

Bergen

Fjord Line biedt verschillende boten voor reizen naar Bergen, Noorwegen. Deze boten zijn de MS Stavangerfjord, MS Bergensfjord, MS Oslofjord, MS Nordnorge, MS Finnmarken en MS Midnatsol. Met de trein of met de bus is de haven bereikbaar. De buslijn vanuit Bergen naar de haven vertrekt van het Bergen Busstastion, dat zich op ongeveer 10 minuten loopafstand van het stadscentrum bevindt.

Langesund

Fjord Line heeft twee boten in Langesund: MS Fjord Norway en MS Fjord Cat. De haven van Langesund van Fjord Line is goed bereikbaar per auto, trein en veerboot. Per trein rijdt er een trein vanuit Oslo naar de haven van Langesund van Fjordline. Vanuit het oosten (Oslo) neem je de E18 naar het zuiden. Neem afslag 51 richting Langesund. Volg de snelweg Rv354 en volg de borden Langesund / Grenland Havn. Vanuit het zuiden neem je de E18 richting Oslo. Neem de afslag Sundby. Volg de FV201 snelweg. Neem de snelweg Rv352 en volg de borden Langesund / Grenland Havn.

Zit je te kijken voor een overtocht naar Noorwegen, dan zijn dit enkele havens waarvan je gebruik kan maken voor jouw overtocht en de schepen die vertrekken vanaf de genoemde havens.